Brufjell og Brufjellhålene

Lengde: 7,5 km

Tid: ca 2 timer

Tur: svært krevende

Område: Sørvestlandet

Visste du at...

Brufjellhålene er endel av Magma geopark, og ligger under Unescos verdensarvliste

De kjente fjellhulene ligger i havgapet med utsikt rett ut i Nordsjøen. Brufjellhålene ligger i den lille bygda Åna Sira på grensen mellom Rogaland og Agder fylke.
Når du er på Åna Sira kjører du mot Roligheten. Langs denne smale veien vil du finne parkeringsplassen (gratis) for turens start. Her er det også toalett.

Fra parkeringsplassen følger du skilt til venstre. Lurt å se på det store oversiktskartet før du går, slik at du ser ruta. Turen går et stykke på veien før, tar av til stien på venstre side. Stien starter med bratt stigning. Samme rute går også til Brufjell som også er verdt å få med seg på turen. Brufjell er en liten fjelltopp med varde, med utsikt over nordsjøen. Gå opp dit først før du evt går ned til «hålene». Det er god sti å gå på hele veien, som også er merket. Følg godt med da det dukker opp flere stier underveis. Turen går etterhvert i bratt og kupert terreng. Siste del av turen, når du skal ned til Brufjellhålene, skal man ned et bratt juv, som man må klatre ned. Det er festet vaiere og det er boltet stigetrinn her. Minner om at dette er en svart løype! Den er krevende og anbefales ikke for de som ikke liker høyder eller for barn. Vær veldig obs her når det er vått! Når man er nede ved hulene gå til venstre, her ligger det flere huler langs berget. Det er den lengst borte som er den mest kjente. Klipper og havgapet ligger rett ut på siden, så hold dg inn på kanten. Tilbake kan du følge samme sti eller gå en rød rute ned mot den flotte stranden ved Sandvika. Følg skilting. Bratt å gå ned her. Hele turen er på ca 7,5 km.

God merking på turen

Brufjell med utsikt over Nordsjøen

Klatring ned til Brufjellhålene

Bergknausene ved Brufjellhålene 

Sandviga stranden