Langlitinden

1276 moh

Tid: 5-6 timer

Lengde: 11 km t/r

Tur: krevende

Område: Ibestad

Visste du...

at Langlitinden er Nord-Europas høyeste fjell på en øy.

Langlitinden ligger på øya Andørja i Ibestad kommune. Kommer du fra fastlandet og Salangen kjører du over Mjøsundbrua og derfra følg videre vei til Engenes. Fra Engenes følg skilt videre inn til Straumbotn. Her er det en liten parkeringsplass (gratis). Her er det også turkart ved turens start. Ps! Ingen dekning før du kommer halvveis til toppen, så husk å laste ned turkart før turen!

Stien fra start er lett å finne, rødt merke også oppover. Dette avtar litt underveis, og det kan være litt vanskelig å både se stien og vardene som etterhvert dukker opp. Det er stigning helt fra start. Så ta det litt rolig fra starten. Du skal opp mange høydemeter. Siste halvdel går i steinrøys. Her er det litt vanskelig å finne frem. Se også opp for mye løse steiner. Husk å stoppe litt underveis, flotte fjelltopper og nydelig utsikt.

På toppen står det en varde. Husk å skrive deg inn i boka som ligger i varden, i en boks. På toppen får du flott utsikt på alle kanter mot Ibestad, Mjøsundet og fastlandet med Salangen, Lavangen, Harstad og øyene rundt. Du kan også se Senja i horisonten.

Rett under toppen ser du isbreen Blåisen.
Turen er på ca 11 km t/r. Dette er en krevende tur. Estimert tid er på ca 5-6 timer på hele turen.

Siste del opp mot toppen 

En liten pust i bakken, for å nyte den flotte utsikten

På toppen, med utsitk over Blåisen

Spisse fjelltopper så langt øye kan se