Lindesens fyr

Tid: så lang tid du vil

Lengde: korte avstander på hele området

Tur: enkel

Område: Lindesnes

Visste du...

at Lindesnes fyr var Norges første fyr.

Norges sørligste punkt.

Er et fredet kulturminne. Det er en spesiell følelse når du vet at du står så langt sør du kommer i Norge. Du har havgapet rett utenfor på den ene siden, og på andre siden har du 2518 km til Nordkapp.
Lindesnes fyr er Norges sydligste fastlandspunkt. Dette var det første fyret i Norge. Fyret som står der i dag ble bygget i 1915, men det har vært fyr her siden 1600 tallet. Fyrene her har vært et kjent seilingsmerke for sjøreisende mellom Nordsjøen og Østersjøen. To fyrvoktere vokter fortsatt fyret, som de eneste i landet.
For å komme hit svinger du av E39 ved Vigeland (midt mellom Lyngdal og Mandal), følg Fv 460 helt til endes, ca 27 km.
God parkeringsplass like ved fyret.  Fint å gå rundt i området ved fyret. Her finner du også flere museer som er verdt å ta turen innom. Her kan du lese historien om fyret og hvordan de levde her. En kan også gå opp i fyrtårnet. Det finnes også flere suvenirbutikker og kafé. Koster penger å komme inn på området. Du løser enkelt billett i automat ved parkeringen eller nede ved bommen (koster 100 kr per pers). Her kan du også være med på guidet turer rundt på området. Les mer på hjemmesiden: lindesnesfyr.no

Lindesnes fyr

Utsikten fra fyret

Flott område like ved fyret

Fra sør til nord