Vettakollen

Fuglemyrhytta

Frønsvollen

Skjennungstua

Tryvannstua

Voksenkollen stasjon

Lengde:

Tid: 3-4 timer

Tur: middels

Område: Nordmarka

På tur i Nordmarka

Vettakollen-Fuglemyrhytta-Frønsvollen-Skjennungstua-Tryvannstua-Voksenkollen stasjon

 Første stopp, Fuglemyrhytta 402 moh. Parker ved Vettakollen t-banestasjon. Her blir det gateparkering (gratis). Evt om du tar t-banen. Stien starter i Gulleråsveien. Her ser du også skilt. Her går veien bratt oppover på asfalt gjennom bebyggelse. og går etterhvert over til en flott sti. Man passerer utsiktspunktet Vettakollen. Her ser man utover Oslo, og mot Holmenkollen. Så husk å snu deg rundt å se på utsikten. Videre følger man blåmerket sti, til Fuglemyrhytta. Hytta er idyllisk plassert med nydelig utsikt. Hytta er eid av DNT, er ubetjent og har sengeplass til 10 stk. Vi brukte ca 50 min til hytta i rolig tempo. Her er det både en gapahuk, og en fin mulighet for å sitte utenfor på «terrassen».

Turen gikk videre til Skjennungstua 470 moh, for en pust i bakken og en liten matbit. Skjennungstua er en privat eid hytte. Dette er den eldste hytta i marka, bygget i 1910. Sjekk åpningstidene, for her er det salg av varm mat, bakverk og drikke.

På turen valgte vi videre å gå via Tryvannstua til Voksenkollen stasjon.Der tok vi t-bane tilbake til utgangspunktet ved Vettakollen st. Brukte ca 30 min fra Skjennungstua til Tryvannstua. 

En flott tur i marka! En kan også gå alle turene hver for seg.

Fuglemyrhytta

Passerer en gammel gård på veien

En liten pust i bakken ved Skjennungstua

Mye spennede historie å lese på veien